Flōra Fluctus

Mathilde M. Jensen, Louise Biller, Tasja Dahlstrøm & Maja T. Nielsen

previous arrow
next arrow
Slider

Project Description

All around the world, biodiversity is under pressure. More and more species of animals and vegetation are going extinct due to human existence. Flōra Fluctus focuses on this exact issue. The artwork is located in Søheltens Have in Aalborg Vestby, which is severely lacking in biodiversity. The artwork consists of different flowers that attracts pollinators and improve their living conditions. By using sensor technology, the visitor can trigger a piece of plant music, which allegedly should assist plants in growing.  

When we improve the living conditions of animals and plants, we are making an effort to secure a future with life on earth. Flōra Fluctus represents a symbiosis between humans, flora and fauna. 

Projekt Beskrivelse

Overalt i verden er biodiversiteten under pres. Flere dyre- og planterarter er ved at uddø grundet menneskets eksistens på jorden. Flōra Fluctus sætter fokus på denne problemstilling. Værket er placeret i Søheltens Have i Aalborg Vestby, hvor haven ikke byder på meget biodiversitet. Værket består af forskellige blomster som tiltrækker bestøvere og forbedre deres levevilkår. Ved hjælp af sensorteknologi kan den besøgende udløse et lydklip med plantemusik, som eftersigende skulle få planter til at gro.  
Når vi forbedrer både dyr og planters levevilkår, gør vi en indsats for at sikre en fremtid med liv på jorden. Flōra Fluctus udgør en symbiose mellem mennesket, flora og fauna.