Embrace

Cecilie Stenmann Hansen

previous arrow
next arrow
Slider

Project Description

The project ‘Embrace’ is an artefact that senses the participants that are approaching and will attempting its best to embrace and touch the participants approaching close enough to feel it. This artefact is created to investigate the coherence or the reverse between comfort and touch by the mechanical.

The artefact can raise thoughts and questions towards the industry of mechanical or robotics developments being created or developed for private, social and medical purposes. By letting participants feeling the care of a mechanical beings’ attempt to give this comforting touch. Investigation into this question will be done by looking at multiple sources and by this exhibition attempt to get participants reactions and thought of the mechanical embrace.

Embrace is a 6th semesters bachelor project created by Cecilie Stenmann Hansen; the artefact uses simple wire mechanics that is pulled by simple motors. The motors are using smooth motions to animate this robotic creature with life like movements.

Projekt Beskrivelse

Projektet ‘Embrace’ er et artefakt som kan føle deltagere nærme sig og vil gøre sit bedste i at omfavne og røre ved deltageren når vedkommende kommer tæt nok på. Artefaktet er kreeret for at undersøge sammenhængen eller det omvendte mellem komfort og berøring af det mekaniske.

Artefaktet kan skabe tanker og spørgsmål om den industri som producere eller udvikler mekaniske produkter til private, sociale eller medicinske formål. Dette gøres ved at lade deltagere mærke artefaktets mekaniske omsorg som den forsøger at give med omsorgsfuld berøring. Undersøgelse af disse spørgsmål vil gøre ved efterfølgende udstillingen at kigge på flere kilder, samt under udstillingen bruge artefaktet til at dokumentere deltageres reaktioner og tanker af det mekaniske omfavn.

’Embrace’ er et 6. semester bachelor projekt som er lavet af Cecilie Stenmann Hansen; artefaktet bruger kabel mekanik som er trukket af simple motorer. Motorerne bruger bløde bevægelser til at animere de mekaniske arme med livagtige bevægelser.